Facebooktwittergoogle_plus
Του Νίκου Κ. Ματζάκου, Αρχιτέκτων Μηχανικός Ε.Μ.Π.                                                           
(Η ΟΜΙΛΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΣΤΟ 1ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ)

Τρία χρόνια τώρα βασανίζομαι με αυτό το πρόβλημα. Παρακολουθώ καθημερινά τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, πηγαίνω στις εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο, ανταλλάσω απόψεις με τους «πάντες φίλους μου», διαβάζω άρθρα και αναλύσεις στο internet και τελικά βλέπω μια ζωντανή ταινία καταστροφής με συνεχή επαναλαμβανόμενα παρόμοια επεισόδια. Δεν θέλω με κανένα τρόπο να δω το τέλος της εφιαλτικής αυτής ταινίας επειδή λίγο πολύ το φαντάζομαι.

Ρουκέτες πέφτουν από παντού σε επιλεγμένους κοινωνικούς στόχους και καταστρέφουν ό,τι με μεγάλους αγώνες και αίμα κατάφερε το λαϊκό κίνημα να χτίσει τα τελευταία 100 χρόνια στη Χώρα μας. Οι κατακτητές μετά από τον κάθε βομβαρδισμό στέλνουν τους αντιπροσώπους τους να επιθεωρήσουν το τοπίο και να δουν αν οι ρουκέτες, έφεραν ή όχι τα αποτελέσματα που ήθελαν. Αν είναι ικανοποιημένοι αφήνουν λίγο χρόνο αφενός για να αφομοιωθούν τα μέτρα και να καταγραφούν στη συνείδηση των Πολιτών σαν τετελεσμένο γεγονός και αφετέρου για να σχεδιάσουν και να προγραμματίσουν την επόμενη σύντομη επιδρομή. Αν δεν είναι ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα και αφού δεν βλέπουν σοβαρή αντίσταση, με απίστευτο θράσος διατυπώνουν πάντα την ίδια δήλωση: «Απαιτούνται και νέα άμεσα μέτρα προκειμένου να εκταμιευτεί η επόμενη δόση σας»…. Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στην ζωντανή ταινία καταστροφής που βλέπω.  Οι κατακτητές και οι συνεργάτες τους είναι εδώ και συνεχίζουν καθημερινά να καταστρέφουν τα πάντα.

Η μια κυβέρνηση διαδέχεται την άλλη και παίρνει νέα χειρότερα μέτρα σε βάρος της Κοινωνίας και της Χώρας. Το χρέος αντί να μικραίνει, μεγαλώνει και είναι άγνωστο, τεράστιο και μη διαχειρίσιμο. Η ανεργία έχει φθάσει σε τεράστια ποσοστά, οι συνταξιούχοι στα όρια της εξαθλίωσης, οι αυτοκτονίες άρχισαν να μην ανακοινώνονται πλέον. 150.000 νέοι επιστήμονες έφυγαν από την Ελλάδα και 300.000 ακόμα ετοιμάζονται να φύγουν. Οι απολύσεις συνεχίζονται. Τα μαγαζιά κλείνουν καθημερινά. Η Δημόσια Περιουσία ξεπουλιέται. Ο βομβαρδισμός συνεχίζεται ασταμάτητα….

Το ερώτημα που βασανιστικά διατυπώνεται σήμερα είναι: Γιατί υπάρχει τόση αναντιστοιχία ανάμεσα στο μέγεθος της καταστροφής και στην αντίσταση των Ελλήνων πολιτών οι οποίοι και καταστρέφονται; ή με άλλα λόγια γιατί όλη αυτή η καθημερινή αγανάκτηση των Πολιτών δεν μετουσιώνεται σε κάτι άλλο; Γιατί δεν γίνεται πράξη; Γιατί δεν γίνεται αντίδραση;

Εδώ λοιπόν θα επικεντρώσω την ομιλία μου και θα προσπαθήσω να αναζητήσω και να προτείνω αυτό το «κάτι άλλο» που μπορεί να αλλάξει το τοπίο και να σταματήσει τους αδίστακτους κατακτητές.

 

Στην περιγραφή και καταγραφή του βομβαρδισμένου τοπίου της Χώρας πιστεύω ότι συμφωνούν όλοι. Δεν είναι αυτό περίεργο αφού οι ρουκέτες των κατακτητών πέφτουν επάνω σε όλους. Οι διαφορές βρίσκονται στον τρόπο αντιμετώπισης της τραγικής σημερινής κατάστασης. Στον τρόπο αντιμετώπισης της καταστροφής.

Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε να βλέπουμε τα νέα κάθε φορά μέτρα να πλήττουν καθημερινά την Ελληνική Κοινωνία και να περιμένουμε, διαμαρτυρόμενοι στα τηλεοπτικά κανάλια ή κάνοντας την κομματική μας συγκέντρωση, τα αποτελέσματά τους ώστε να αγανακτήσουν περισσότερο οι Έλληνες και στις επόμενες εκλογές (αν και όποτε γίνουν) να μας ανεβάσουν τα ποσοστά. Επιτρέψτε μου να έχω την άποψη ότι η συνέχιση αυτής της αντιμετώπισης αποτελεί τραγικό λάθος και θα το πληρώσουμε ακριβά ιστορικά τόσον εμείς σαν ΣΥΡΙΖΑ όσο και το κυριότερο η χώρα μας. Αν συνεχιστεί αυτή η πορεία των τελευταίων 3 χρόνων έτσι όπως πορεύονται οι κατακτητές με τους κυβερνώντες υπηρέτες τους, σε λίγο θα πρέπει να κάνουμε άλλες αναλύσεις γιατί θα μιλάμε πλέον για μια άλλη διαφορετική χώρα από αυτήν που όλοι γνωρίζουμε.

Επιτρέψτε μου να έχω την άποψη ότι δεν βλέπω να γίνεται θεαματική άνοδος των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ παρά τα συνεχή μέτρα και την αυξανόμενη αγανάκτηση. Αυτή είναι στο βάθος της η εσφαλμένη πολιτική του ΚΚΕ που το οδήγησε από το 8,48% στο 4,50% στις τελευταίες εκλογές. Η κατάργηση του Κοινωνικού Κράτους και η εξαθλίωση των πολιτών δεν οδηγεί τους πολίτες προς τα αριστερά. Αλλού τους οδηγεί. Προς τα αριστερά οδηγεί η Δημοκρατική λειτουργία των θεσμών και του κράτους,  η ανάπτυξη της Οικονομίας της Παιδείας και του Πολιτισμού, η ενεργητική συμμετοχή στους αγώνες με επιτυχίες και αποτελέσματα, η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο των παιδιών μας. Τα ξέρουν καλά αυτά οι επικυρίαρχοι του πλανήτη και σταμάτησαν σε παγκόσμιο επίπεδο τη διαδικασία αυτή, καταργώντας τις κατακτήσεις των τελευταίων 100 χρόνων και γυρίζοντας την ανθρωπότητα στον μεσαίωνα.

Δεν πρέπει λοιπόν να μας χαρακτηρίσουν αργότερα τα παιδιά μας σαν τους «ανθρώπους που έβλεπαν τα μέτρα να περνούν». Πρέπει να κάνουμε κάτι άλλο τώρα. Έστω και αργά να κάνουμε αυτό που έπρεπε να είχαμε κάνει από το πρώτο μνημόνιο το 2010, όταν σωστά διαβλέπαμε ότι αυτό ήταν μόνον η αρχή….

 

Επειδή δεν είμαι οικονομολόγος, ούτε ποτέ ήθελα να είμαι, θα προσπαθήσω εκφράζοντας την αγωνία μου για όλα τα παραπάνω που συμφωνούμε και φυσικά την αγωνία μου για την ύπαρξη στο μέλλον της χώρας, να διατυπώσω κάποιες σκέψεις σχετικά με το πώς βλέπω την διαδικασία απομάκρυνσης της σημερινής ακροδεξιάς μνημονιακής Κυβέρνησης. Πρωταρχικό ερώτημα για μένα είναι: «Ποιος πρέπει να είναι σήμερα ο πρωταρχικός στόχος που πρέπει να θέσει το κόμμα μας;» Η δική μου απάντηση χωρίς άλλη σκέψη είναι: Η σωτηρία της χώρας.

Αν συμφωνήσουμε στην απάντηση αυτή, θα συμφωνήσουμε πιστεύω και στο ότι στην προσπάθεια για τη σωτηρία της χώρας έχουν θέση όλοι όσοι συμφωνούν με την κατάργηση των μνημονίων και των δεσμεύσεων που επέβαλαν οι κατακτητές, όλοι όσοι αντιστάθηκαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην επιβολή της σημερινής κατάστασης που βρίσκεται η χώρα.

Όταν η χώρα μας αποδεδειγμένα έχει καταστραφεί και κινδυνεύει να καταστραφεί ολοσχερώς, δεν υπάρχουν κατά τη γνώμη μου περιθώρια για μονοκομματικές Κυβερνήσεις της Αριστεράς, της Δεξιάς, του Κέντρου ή όπως αλλιώς θα λέγονται. Η χώρα έχει ανάγκη από όλες εκείνες τις δυνάμεις του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου που με κανέναν τρόπο δεν συμμετείχαν στην καταστροφή των τελευταίων 3 ετών. Έχει ανάγκη από ένα νέο Ε.Α.Μ. με συγκεκριμένους και άμεσους στόχους. Από μια Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας αν θέλετε και με συγκεκριμένη θητεία π.χ. μία τετραετία.

Το παράδοξο της ιστορίας είναι εδώ ότι στην ανάλογη περίπτωση του Γ’ Ράϊχ και την εισβολή στην Ελλάδα, η τότε ηγεσία του ΚΚΕ με απίστευτες δυσκολίες από τις φυλακές, αποφάσισε και έφτιαξε το Ε.Α.Μ. το οποίο στη συνέχεια μεγαλούργησε και κατέκτησε την μεγάλη πλειοψηφία του λαού. Η σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ έχει άλλη πολιτική. Θέλει να σώσει την Ελλάδα μόνο του το κόμμα το 3.853 μ.Χ. όταν, σύμφωνα με κάποιο μαντείο, θα έχουν γίνει όλοι οι Έλληνες κομμουνιστές. Ποια χώρα θα σώσει βέβαια είναι ένα ζητούμενο.

Μιλάμε λοιπόν και προτείνουμε την Κυβέρνηση της Αριστεράς. Ελκυστικό και όμορφο μου ακούγεται. Είναι όμως σήμερα εφικτό να σχηματισθεί μια τέτοια Κυβέρνηση; Η άποψή μου είναι ΟΧΙ. Δεν είναι εφικτό και θα εξηγήσω παρακάτω γιατί. Η Κυβέρνηση της Αριστεράς μπορεί να σχηματισθεί αργότερα όταν πρώτα η χώρα σωθεί και σταθεί στα πόδια της. Όταν οι Πολίτες δουν την Αριστερά να πρωτοστατεί με τις πρωτοβουλίες της για τον σχηματισμό Κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας, στην πορεία εξόδου από την κρίση και σωτηρίας της χώρας.

Δεν είναι κατά τη γνώμη μου σήμερα εφικτήμια Κυβέρνηση της Αριστεράς επειδή μεταξύ των άλλων, οι άλλες πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς (αν φυσικά όλες μπορούν να χαρακτηριστούν έτσι), η κάθε μία για διαφορετικούς λόγους, δεν πρόκειται ποτέ να συμφωνήσουν σε Κυβέρνηση της Αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Τον θεωρούν το βασικό εμπόδιο στην ανάπτυξη της δικής τους πολιτικής.

Πέρα όμως από το εφικτό ή ανέφικτο υπάρχει και το ουσιαστικό. Δεν είμαστε ούτε πρέπει να θεωρούμε τους εαυτούς μας και το κόμμα μας ως τους μοναδικούς πατριώτες στη χώρα. Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι πατριώτες που δεν είναι αριστεροί. Τι πρόβλημα έχουμε να συναντηθούμε και να αγωνιστούμε μαζί τους για τη σωτηρία της Χώρας; Κανένα θα έλεγα. Κάποιοι μάλιστα σωστά είπαν ότι «και με το διάβολο θα συνεργαστούμε ακόμα προκειμένου να σώσουμε τη χώρα μας». Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ομιλία του είπε χαρακτηριστικά ότι «και αυτοδυναμία να μας δώσει ο Ελληνικός λαός εμείς δεν θα κυβερνήσουμε μόνοι μας». Τι άλλο να εννοούσε άραγε από την Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας; Επειδή όμως αυτοδυναμία δεν θα μας δώσει τώρα ο Ελληνικός λαός, το Μέτωπο Εθνικής Σωτηρίας μπορούμε και πρέπει να το προγραμματίσουμε, να το σχεδιάσουμε και να το παρουσιάσουμε τώρα και είμαι βέβαιος ότι θα μας δώσει τη δυνατότητα να σώσουμε, μαζί με τους συμμάχους μας, την Ελλάδα.

Αυτή άλλωστε είναι και η ποιοτική διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από όλα τα άλλα κόμματα. Με τις αποφάσεις  και τις πρωτοβουλίες του πρέπει να δείχνει στην Ελληνική Κοινωνία ότι υπηρετεί πραγματικά τη χώρα και το λαό της και σε κάθε περίπτωση τοποθετεί το Εθνικό συμφέρον μπροστά από το κομματικό. Η καθοριστική αυτή ποιοτική διαφορά πρέπει να γίνει εμφανής στην Ελληνική Κοινωνία ώστε να δοθεί στον ΣΥΡΙΖΑ όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δύναμη προκειμένου  να σχηματισθεί η Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας και στη συνέχεια η Κυβέρνηση της πραγματικής Αριστεράς.

Ορισμένοι Πολίτες φοβούνται ότι αν σχηματισθεί Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξελιχθεί σε νέο ΠΑΣΟΚ. Εγώ πάλι δεν φοβάμαι καθόλου αυτή την εξέλιξη επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι προσωποπαγές κόμμα και αποδεδειγμένα δεν έχει καμία εξάρτηση από εσωτερικά και εξωτερικά κέντρα διαπλοκής. Οι περισσότεροι από εμάς γνωριζόμαστε πολύ καλά μεταξύ μας σχεδόν 40 χρόνια τώρα. Ερχόμαστε από πολύ μακριά στο παρελθόν και πηγαίνουμε πολύ μακριά στο μέλλον. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε καμία περίπτωση δεν πρέπει και δεν θα χάσει τον ριζοσπαστισμό του μετέχοντας σαν κορμός σε μια Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας της Χώρας. Από εμάς άλλωστε εξαρτάται.

 

Η απόφαση άμεσης συγκρότησης του Μετώπου Εθνικής Σωτηρίας της Χώρας πρέπει κατά τη γνώμη μου να παρθεί τώρα και όχι μετά τις εκλογές. Θα έχουν πέσει τόσες νέες ρουκέτες μέτρων στην Ελληνική Κοινωνία που η σωτηρία της στο τέλος θα φαίνεται αν όχι αδύνατη, πάρα πολύ δύσκολη. Όλοι ομολογούν ήδη ότι κάθε μέρα που περνάει γυρίζει τη χώρα πολλά χρόνια πίσω. Μετά τις εκλογές, χωρίς την προεκλογική δυναμική του Μετώπου, μπορεί να είμαστε και πάλι δεύτερο κόμμα και να αποφασίσουμε τότε για το Μέτωπο αλλά να μην φθάνουν οι έδρες για να σχηματισθεί Κυβέρνηση. Τώρα αμέσως πρέπει να φυσήξει ένας αέρας αισιοδοξίας που θα φέρει κοντά στο Μέτωπο και στον ΣΥΡΙΖΑ πολλούς απογοητευμένους πολίτες που πιστεύουν ότι τίποτα δεν γίνεται. Πρέπει να σπάσουμε επιτέλους την πολιτική του «Διαίρει και Βασίλευε» των Άγγλων που έχει βαθιά τις ρίζες της στα περασμένα και συνεχίζει να εφαρμόζεται από το σύστημα. Να προσπαθήσουμε να ενώσουμε τους Πολίτες που στην μεγάλη πλειοψηφία τους είναι αντίθετοι με τα καταστροφικά μνημόνια που βιώνουν καθημερινά. Η εμπιστοσύνη που δίνει σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ μεγάλο τμήμα της Ελληνικής Κοινωνίας διευκολύνει αυτήν την προσπάθεια και πιστεύω ότι θα καταγραφεί στην ιστορία σαν εκείνο το πατριωτικό κόμμα που σε δύσκολες συνθήκες, ένωσε τον Ελληνικό λαό και τον οδήγησε στην απαλλαγή από το Δ.Ν.Τ. και τους τοκογλύφους της Ευρωπαϊκής ένωσης.

Πιστεύω ότι η κίνηση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ θα αποδειχθεί μια κίνηση ΜΑΤ όπως λέμε στο σκάκι, επειδή θα βάλει στη Ν.Δ. το δίλλημα της δημιουργίας Μνημονιακού Μετώπου που όμως αυτό δεν θα μπορέσει ποτέ να δημιουργηθεί με τα δοκιμασμένα και καταδικασμένα με την ψήφο του λαού, σάπια υλικά της Ν.Δ. του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ. Και δεν θα δημιουργηθεί γιατί αν αντιπαρατεθεί σε εκλογές με το Μέτωπο Εθνικής Σωτηρίας τα ποσοστά του θα κυμανθούν γύρω στο 20%. Και αυτό το γνωρίζουν οι Κυβερνώντες πολύ καλά.

Πιστεύω επίσης ότι θα δοθεί στην Ελληνική Κοινωνία ένα ουσιαστικό θέμα για καθημερινή συζήτηση. Δεν θα μπορέσουν οι παπαγάλοι των Μέσων Ενημέρωσης να το βάλουν στην άκρη και να καθορίζουν όπως πάντα ανενόχλητοι την επικαιρότητα. Είναι η ώρα να καθορίσουμε εμείς την επικαιρότητα βάζοντας στην ημερήσια διάταξη το θέμα του Μετώπου Εθνικής Σωτηρίας που πιστεύω ότι θα τους είναι αδύνατον να το παραβλέψουν.

Τέλος θα βοηθήσει όλους μας να ξεφύγουμε από την εσωστρέφεια και τις συζητήσεις για τις συνιστώσες, τα ψηφοδέλτια, τη σταυροδοσία  και πολλά άλλα μίζερα και δευτερεύοντα ζητήματα και να ασχοληθούμε επιτέλους σοβαρά με το δια ταύτα. Με το τι κάνουμε και τι δεν κάνουμε για τη σωτηρία της Χώρας μας.

Ας δούμε τώρα κάποια συγκεκριμένα ζητήματα του Μετώπου Εθνικής Σωτηρίας.

 

Α. Οι δυνάμεις του Μετώπου Εθνικής Σωτηρίας.

 

Πρώτη και βασική δύναμη του Μετώπου θα είναι φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Αριστερά της πραγματικής ευθύνης. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η Αριστερά που πρωταρχικό και αδιαπραγμάτευτο στοιχείο της πολιτικής της, έχει τη χώρα και τους ανθρώπους της. Το έχουμε αποδείξει αυτό ιστορικά όλοι μας από τη διαδρομή τη δική μας και των γονιών μας στο κίνημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζει και υπάρχει για να υπηρετεί τη χώρα και τους Πολίτες της και όχι τους γνωστούς διαπλεκόμενους κυρίαρχους των ΜΜΕ όπως συμβαίνει με πολλά άλλα κόμματα. Αν πρέπει να το αποδείξουμε αυτό για μια ακόμα φορά, πρέπει να διαμορφώσουμε θέσεις, στόχους και πρόγραμμα και να πρωτοστατήσουμε στη δημιουργία τουΜετώπου Εθνικής Σωτηρίας της Χώρας.

 

Δεύτερη δύναμη του Μετώπου μπορεί και πρέπει κατά τη γνώμη μου να είναι, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Η στάση του κόμματος αυτού την τελευταία τριετία ήταν και συνεχίζει να είναι συνεπής, σταθερά αντιμνημονιακή και σε πολλά σημεία σχεδόν ίδια με αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι άλλωστε έχει καταγραφεί στη συνείδηση των Ελλήνων Πολιτών.

Θα ακούσουμε βέβαια πολλά από τους μηχανισμούς της διαπλοκής που τώρα τρίβουν τα χέρια τους με τη σημερινή αποπνικτική απραξία, τις χωριστές συγκεντρώσεις και πορείες και γενικά την συνέχιση του «διαίρει και βασίλευε» που τους επιτρέπει να συνεχίζουν την καταστροφή και να αισθάνονται κυρίαρχοι. Η ιστορική πραγματικότητα του Ε.Α.Μ. και το κυριότερο η δυναμική του Μετώπου, γρήγορα θα τους προσγειώσει στην πραγματικότητα και θα ψάχνουν και δεν θα βρίσκουν τρόπους αντιμετώπισής του.

Λέμε λοιπόν συνεργασία και με το διάβολο ακόμα προκειμένου να σώσουμε τη Χώρα. Πόσο μάλλον όταν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν έχουν δείξει μέχρι τώρα κανένα χαρακτηριστικό στοιχείο διαβόλων όπως κάποιοι άλλοι που εξακολουθούν να κυβερνούν.

 

Τρίτη δύναμη του Μετώπου μπορεί να είναι το Ε.ΠΑ.Μ. του Δημήτρη Καζάκη

 

Τέταρτη δύναμη του Μετώπου μπορεί να είναι οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ.

 

Πέμπτη δύναμη του Μετώπου μπορεί και πρέπει να είναι ΗΚίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών ΣΠΙΘΑ του Μίκη Θεοδωράκη.

 

Έκτη  δύναμη του Μετώπου μπορεί να είναι η ΑΝΤ. ΑΡ. ΣΥ.Α.

 

Έβδομη δύναμη του Μετώπου μπορεί και πρέπει να είναι η Κίνηση Ιδεών και Δράσης ΠΡΑΤΤΩ. Του Νίκου Κοτζιά.

 

Όγδοη δύναμη του Μετώπου μπορεί να είναι κινήσεις και προσωπικότητες που αυτοτοποθετούνται στον λεγόμενο «ΚΕΝΤΡΩΟ ΧΩΡΟ» και που φυσικά δεν εμπλέκονται σε καμία ενέργεια στήριξης των μνημονιακών πολιτικών της τελευταίας τριετίας.

 

 

Ένατη και πιο ουσιαστική δύναμη του Μετώπου θα είναι οι μη ενταγμένοι σε κόμματα Πολίτες, οι ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ, που έχουν ονοματεπώνυμο και δεν είναι ανώνυμοι όπως επιμένει το σύστημα να τους αποκαλεί, χαρακτηρίζοντας τους γνωστούς σαν επώνυμους. Ανένταχτοι αλλά και ενταγμένοι αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι και όπως θέλει να ονομάζεται ο καθένας, που όταν θα δούνε την ένωση των αντιμνημονιακών δυνάμεων θα πάρουν θάρρος και δύναμη για να πλημμυρίσουμε τους δρόμους της Ελλάδας και να φέρουμε επί τέλους έναν άλλο αέρα ελπίδας και αισιοδοξίας για την πολυπόθητη ανατροπή.

 

Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη αν παρέλειψα κάποιο κόμμα ή κίνηση. Θα υπάρχουν και άλλα κόμματα και κινήσεις που μπορούν και πρέπει να μετέχουν στο Μέτωπο. Πρέπει εδώ να αναφέρω ότι δεν μπορεί κατά τη γνώμη μου να μετέχει στο Μέτωπο η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ του «αριστερού» Φώτη Κουβέλη αφού «αρχή άνδρα δείκνυσι». Είναι η μαϊμού αριστερά που συνεργάσθηκε με τους δεξιούς και ακροδεξιούς καταστροφείς της χώρας και με τη συμμετοχή της στην Κυβέρνηση τους αθώωσε από όλες τις εγκληματικές πράξεις τους των τελευταίων χρόνων και οδήγησε τη χώρα πολύ πιο βαθιά στην ύφεση και την καταστροφή.

 

Θεωρητικά μπορεί να μετέχει το ΚΚΕ αλλά εκτιμώ ότι ποτέ δεν θα δεχτεί με την σημερινή πολιτική του και τη συνεχή πολεμική στάση του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Οι λόγοι είναι νομίζω προφανείς. Εμείς βέβαια πιστεύω ότι σωστά επιμένουμε να επιζητούμε την ενότητα της Αριστεράς και τη συμμετοχή του ΚΚΕ σε κάθε κοινή δράση.

 

Εάν θέλετε να πάω και λίγο μπροστά στο κοντινό μέλλον, μετά την ολοκλήρωση του έργου της Κυβέρνησης του Μετώπου Εθνικής Σωτηρίας της Χώρας, θα επιμείνουμε στην διεκδίκηση Κυβέρνησης της Αριστεράς προκειμένου να εφαρμόσουμε ολόκληρο το πρόγραμμά μας. Την Κυβέρνηση της Αριστεράς μόνον ο Ελληνικός λαός τελικά θα μπορέσει  να επιβάλλει όταν θα δει και θα αναγνωρίσει τις προσπάθειες και τα αποτελέσματα των αγώνων μας. Αλλά ας αφήσουμε το αύριο γι΄αύριο που λέει και το τραγούδι.

 

Εδώ θα εκφραστεί ίσως η ερώτηση: Και τι θα γίνει αν μέρος ή και όλα τα πιο πάνω κόμματα και φορείς αρνηθούν τη συγκρότηση του Μετώπου Εθνικής Σωτηρίας; Στην χειρότερη των περιπτώσεων δεν θα δημιουργηθεί το Μέτωπο. Δεν μπορούμε να κάνουμε Μέτωπο μόνοι μας. Πέρα από τις μικρές πιθανότητες που εκτιμώ ότι έχει η απόρριψη αυτής της προσπάθειας, πιστεύω βαθιά ότι η στάση και η προσπάθειά μας αυτή θα καταγραφεί θετικά στη συνείδηση των Πολιτών και θα φέρει πιο κοντά στο κόμμα μας πολλούς ιδιαίτερα νέους ανθρώπους.

 

Β. Το περιεχόμενο της συμφωνίας ίδρυσης του Μετώπου Εθνικής Σωτηρίας.

 

Κύριο περιεχόμενο της συμφωνίας για την ίδρυση του Μετώπου Εθνικής Σωτηρίαςβλέπω το Σχέδιο Οικονομικής Σωτηρίας της Χώρας, με συγκεκριμένα άμεσα μέτρα εξόδου από κάθε μνημόνιο και μεθοδεύσεις των γνωστών σκοτεινών τραπεζοχρηματιστηριακών κύκλων της Ευρώπης και του Δ.Ν.Τ. Υπάρχει εδώ διατυπωμένη η οικονομική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να αποτελέσει ένα κείμενο εργασίας για τη συζήτηση με κάθε ενδιαφερόμενο στη συγκρότηση του Μετώπου. Θα απαιτηθεί νομίζω συγκεκριμένο πρόγραμμα για την ακύρωση όλων των μνημονιακών νόμων και την ψήφιση άλλων που θα σταματούν την ύφεση και θα οδηγούν στην ανάπτυξη της οικονομίας και της χώρας. Εδώ ας είμαστε ανεκτικοί με τους άλλους εταίρους του Μετώπου αν θέλουν στο περιεχόμενο της συμφωνίας να μπούνε και άλλα σχετικά και επείγοντα ζητήματα που βέβαια θα συμβάλουν στον στόχο της εξόδου από την κρίση και της απαλλαγής από τα μνημόνια.

Στο περιεχόμενο της συμφωνίας εντάσσεται επίσης και το λεγόμενο ΣΧΕΔΙΟ Β’. Να είμαστε όμως καθαροί. Να μην είναι ΣΧΕΔΙΟ Α’ και το βαφτίζουμε ΣΧΕΔΙΟ Β’. Ας προσπαθήσουμε με την Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας να απαλλαγούμε από το μνημόνια μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ και αν αποδεδειγμένα διαπιστώσουμε ότι αυτό είναι αδύνατον, τότε να προχωρήσουμε χωρίς κανένα ταμπού στην εφαρμογή του Σχεδίου Β’ το οποίο όμως πρέπει να έχουμε έτοιμο για άμεση εφαρμογή. Τα σχέδια Α’,Β’,Γ’, και τα είδη των νομισμάτων δεν τα καθόρισε κάποια ανώτερη φυσική ή θεϊκή δύναμη. Άνθρωποι τα σκέφτηκαν, τα σχεδίασαν και τα εφάρμοσαν αλλάζοντάς τα όποτε έκριναν αυτό σκόπιμο. Εμείς πρέπει να σώσουμε την Ελληνική Κοινωνία με οποιοδήποτε σχέδιο και με οποιοδήποτε νόμισμα.

Το δεύτερο απαραίτητο ζήτημα της συμφωνίας πρέπει να είναι η Βαθιά τομή και μεταρρύθμιση στο Κράτος. Όχι οι αλητείες που γίνονται σήμερα. Η τροποποίηση του Συντάγματος  και η καθιέρωση της απλής αναλογικής ως πάγιου εκλογικού συστήματος, η σύσταση εξεταστικής Επιτροπής διερεύνησης της διαδικασίας ένταξης της Χώρας μας στο Δ.Ν.Τ. σύμφωνα και με τις υποσχέσεις της Ν.Δ.  και πολλά άλλα θεμελιακά ζητήματα πρέπει να λυθούν οριστικά στην περίοδο της διακυβέρνησης της Χώρας από την Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας.

Τα άλλα θέματα μπορούν να αντιμετωπιστούν αργότερα με σκέψεις και προτάσεις από όλους τους εταίρους του Μετώπου λαμβανομένου υπόψη του τοπίου και του κλίματος που θα έχει διαμορφωθεί τότε στην Ελληνική Κοινωνία.

 

 

 

Γ. Οι ενέργειες για τη δημιουργία του Μετώπου Εθνικής Σωτηρίας της Χώρας.

 

Κεντρική παρουσίαση της πρότασης δημιουργίας Μετώπου Εθνικής Σωτηρίας της Χώραςσε ειδική για το σκοπό αυτό συνέντευξη τύπου στην οποία θα παραβρεθεί όλη η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και στη οποία θα αναλυθεί η αναγκαιότητα της δημιουργίας του και οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που προτείνουμε να το συγκροτήσουν.

Πρόσκληση σε διάλογο και συζήτηση επί της πρότασής μας σε κάθε πολιτική δύναμη από αυτές που αναφέρονται παραπάνω καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο Πολίτη σε διμερείς ή πολυμερείς συναντήσεις, ανοιχτές συσκέψεις, συγκεντρώσεις, όπου τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα αναλύουν και θα παρουσιάζουν τις θέσεις και τις προτάσεις μας για την αναγκαιότητα ίδρυσης και λειτουργίας του Μετώπου Εθνικής Σωτηρίας της Χώρας καθώς και για το περιεχόμενο της συμφωνίας ίδρυσης.

Αρθογραφία στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο καθώς και στο διαδύκτιο.

Γνωστοποίηση στην Ελληνική Κοινωνία της πρότασής μας αυτής, αναλύοντας την αναγκαιότητα συσπείρωσης όλων των αντιμνημονιακών δυνάμεων για την έξοδο από την κρίση.

 

Αγαπητές συντρόφισσες και αγαπητοί σύντροφοι.

 

Αυτή είναι η πρότασή μου αν θέλουμε πραγματικά να σώσουμε την Ελλάδα σήμερα. Η άλλη λύση (που σαν να μου φαίνεται ότι έχουμε επιλέξει) είναι να περιμένουμε να συμβεί το ατύχημα στους καλά οργανωμένους κυβερνώντες και να αναγκαστούν να κάνουν εκλογές.

Δεν βλέπω ούτε περιμένω ατυχήματα. Δεν συμφωνώ με την αναμονή των ατυχημάτων όταν πεθαίνουν άνθρωποι γύρω μου. Κάνω ότι μπορώ να σώσω τη χώρα μου διατηρώντας τον ριζοσπαστισμό μου και καλώ σε βοήθεια.

Αν βλέπετε εσείς κάτι άλλο σας παρακαλώ τώρα να το διατυπώσετε Με χαρά θα ακούσω και θα διαβάσω τη δική σας πρόταση.