Facebooktwittergoogle_plus

Κολλημένη με το «μαύρο» παραμένει η ΝΔ, με τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη να εξαπολύει σφοδρή επίθεση για ακόμη μια φορά στη δημόσια τηλεόραση, φτάνοντας στο σημείο να την χαρακτηρίσει «ΥΕΝΕΔ», από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για το νομοσχέδιο που επικύρωσε τη συμφωνία για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης – Η απάντηση του Νίκου Παππά και η ανακοίνωση τηςΠΟΣΠΕΡΤ

Κολλημένη με το «μαύρο»  παραμένει η ΝΔ,  με τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη να εξαπολύει σφοδρή επίθεση για ακόμη μια φορά στη δημόσια τηλεόραση, φτάνοντας στο σημείο να την χαρακτηρίσει «ΥΕΝΕΔ», από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για το νομοσχέδιο που επικύρωσε τη συμφωνία για την ολοκλήρωση της  β’ αξιολόγησης.

Κατηγορώντας την κυβέρνηση επειδή θέλησε να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο,  που επί χρόνια έχαιρε ασυλίας από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι «η ΕΡΤ έχει γίνει ΥΕΝΕΔ κι έχει ξεπεράσει κάθε μέτρο φιλοκυβερνητικής προπαγάνδας. Με αποτέλεσμα, να έχει σχεδόν μηδενική τηλεθέαση στην ενημέρωση, διότι φυσικά ο κόσμος έχει αντίληψη».

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, σχολιάζοντας σε συνέντευξή του στον ρ/σ Κόκκινο τα περί «ΥΕΝΕΔ» του Κυριάκου Μητσοτάκη, είπε ότι «οι επιθέσεις στη δημόσια τηλεόραση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής του κ. Μητσοτάκη, δεν μπορεί κανείς να τις δει αποσπασματικά. Η δημόσια τηλεόραση είναι φορέας που δεν έχει την πολυτέλεια να κρύβει ειδήσεις όπως το απλήρωτο δάνειο του κ. Μητσοτάκη, ή να κρύβει κάτω από το χαλί τη δίκη και τις εξελίξεις για την υπόθεση της Siemens, αυτά ενοχλούν … είναι μία αποτυχημένη προσπάθεια εκτέλεσης συμβολαίου υπέρ πάρα πολύ συγκεκριμένων συμφερόντων».

Μην έχοντας πάρει το «μάθημά» της από τις αντιδράσεις που ξεσήκωσε, όταν «δημοκρατικά» το απόγευμα της 11ης Ιουνίου του 2013 ο Σίμος Κεδίκογλου έριξε κι επισήμως μαύρο στα δημόσια κανάλια, οι εργαζόμενοι της Δημόσιας Τηλεόρασης απάντησαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με την ΠΟΣΠΕΡΤ να τον καλεί «να συγκροτήσει θέσεις και προτάσεις για όσα απασχολούν τη χώρα και την κοινωνία και να πάψει να προσπαθεί να πείσει ότι δήθεν κάνει αντιπολίτευση έχοντας σαν κορωνίδα στο σχεδιασμό του και στο λόγο του για τη φυγή από τα μνημόνια, την κατασυκοφάντηση της ΕΡΤ».

«Στη δημοκρατία κ. Μητσοτάκη χρειάζεται μια πραγματική αντιπολίτευση που ξέρει τι θέλει, που ξέρει τι λέει, που ο αρχηγός της θα κατανοεί πρώτα απ’ όλους αυτά που λέει και το πόσο πραγματοποιήσιμα είναι και όχι φτηνά λόγια για το υποχρεωτικό χειροκρότημα της παράταξης, για την εξυπηρέτηση της ολιγαρχίας και των ‘νταβατζήδων’ των ΜΜΕ», σημειώνουν με νόημα σε ανακοίνωση τους.

Δείτε την επίθεση Μητσοτάκη στην ΕΡΤ:

Ολόκληρη η απάντηση της ΠΟΣΠΕΡΤ:

Η ρήση του Πλάτωνα «επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως», φαίνεται ότι δεν έχει εφαρμογή σε εσάς κ. Μητσοτάκη.

Η αδιέξοδη, αόρατη πολιτική και στρατηγική της Ν.Δ. και του αρχηγού της κ. Μητσοτάκη έχει μια ακαταλαβίστικη γλαφυρότητα και γραφικότητα που μέσα από τις αοριστίες της τρία μόνο εμμονικά επαναλαμβανόμενα μπορείς να ξεχωρίσεις.

Ότι αυτοπροσδιοριστικά είναι ο καλύτερος.

Ότι θέλει εκλογές .

Ότι για όλα φταίει η ΕΡΤ.

Ο γνωστός κ. Μητσοτάκης επαναλαμβανόμενος και θεωρώντας ότι η πολιτική είναι μόνο επικοινωνία και δεν έχει να κάνει με την πραγματικότητα, προσπαθεί να μας πείσει ότι δήθεν κάνει αντιπολίτευση έχοντας σαν κορωνίδα στο σχεδιασμό του και στο λόγο του για τη φυγή από τα μνημόνια, την κατασυκοφάντηση της ΕΡΤ  !

Εξακολουθεί να κάνει τα ίδια λάθη και να υπάρχει με παρασιτικό πολιτικό λόγο, να κριτικάρει τους άλλους και βέβαια να κατηγορεί την ΕΡΤ. Ούτε λέξη για ολοκληρωμένο σχέδιο …. φυγής από τα μνημόνια που μας επιβάλλονται, αφού ο ίδιος και η παράταξή του είναι θιασώτες και συναυτουργοί αυτών των μνημονίων.

Προτείνουμε στον κ. Μητσοτάκη, αν θέλει να σταματήσει την αποδρομή του, να απαλλαγεί από τα κόμπλεξ, τη μικροψυχία, τη μιζέρια, να φύγει από το παρελθόν του που δεν τον παραδειγματίζει και το ακολουθεί, να αλλάξει λογογράφο και να προχωρήσει σε ανανέωση του πολιτικού σχεδιασμού και λόγου του και να καταθέσει θέσεις και προτάσεις για τα καυτά θέματα και τα δυσβάσταχτα μέτρα που απασχολούν τη χώρα και την κοινωνία και να αφήσει τις πομφόλυγες.

Στη δημοκρατία κ. Μητσοτάκη χρειάζεται μια πραγματική αντιπολίτευση που ξέρει τι θέλει, που ξέρει τι λέει, που ο αρχηγός της θα κατανοεί πρώτα απ’ όλους αυτά που λέει και το πόσο πραγματοποιήσιμα είναι και όχι φτηνά λόγια για το υποχρεωτικό χειροκρότημα της παράταξης, για την εξυπηρέτηση της ολιγαρχίας και των «νταβατζήδων» των ΜΜΕ.

Για πολλοστή φορά σας απαντάμε και δεν θα κουραστούμε να το κάνουμε, σας ζητάμε και απαιτούμε να σταματήσετε να επιτίθεστε στην ΕΡΤ και στους εργαζόμενούς της, συκοφαντώντας και αποπροσανατολίζοντας για τη λειτουργία της.

Κύριε Μητσοτάκη, δεν φταίτε εσείς που απογοητεύετε, φταίνε αυτοί που σας δίνουν μεγαλύτερη αξία από αυτή που αντέχετε. Σας το έχουμε ξαναπεί. Όμως θα συνεχίσουμε να σας το λέμε γιατί εμείς πιστεύουμε ότι τη ρήση του Πλάτωνα «επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως» μπορεί κάποια στιγμή να την καταλάβετε κι εσείς.